Få i gång hållbarhetsarbetet på riktigt med Miljöbyggnad iDrifts nya e-utbildning

SGBC underlättar nu för fastighetsägare och förvaltare att påbörja sitt hållbarhetsarbete genom att lansera en ny digital grundutbildning i certifieringssystemet Miljöbyggnad iDrift.

”Vi vet att de flesta fastighetsägare vill arbeta med hållbar förvaltning, men det är svårt att hitta en struktur och plan för att få till det arbetet. Nu har vi äntligen tagit fram en e-utbildning för Miljöbyggnad iDrift. Den gör det enklare och billigare för fastighetsägare och förvaltare att lära sig hur man kan jobba med hållbarhetsarbetet genom en certifiering”, säger Amanda Axelsson, chef Miljöbyggnad iDrift, SGBC.

Utbildningen ger en grundläggande genomgång av certifieringssystemet och konkreta tips för hur man i praktiken kommer i gång med hållbarhetsarbetet på alla plan. Dessutom får deltagaren möta certifieringssamordnare och fastighetsägare från olika bolag som idag arbetar med systemet. Ett av de bolag som delar sina erfarenheter är Akademiska Hus som länge har certifierat sina nybyggnationer och ombyggnationer i Miljöbyggnad och nu har valt att övergå till Miljöbyggnad iDrift för det befintliga beståndet:

”Fördelen med Miljöbyggnad iDrift är att systemet berör alla hållbarhetsdimensioner. Det handlar om ekologisk, social, kulturell och ekonomisk hållbarhet. Jag ser att övergången till Miljöbyggnad iDrift verkligen bidrar till att vi får igenom våra gemensamma arbetssätt ute i landet och att certifieringen är ett led i att uppnå vårt mål om en klimatneutral verksamhet”, säger Elisabeth Blomé, verksamhetsspecialist, Akademiska Hus.

E-utbildningen är framtagen med målet att vara så gedigen att fastighetsägare och förvaltare efter genomgången utbildning ska ha tillräckligt på benen för att börja sätta i gång med certifieringsarbetet. Den ska vara lättillgänglig och kostnaden tillräckligt låg för att hela personalstyrkan ska kunna utbildas.

”Det är jag så glad att vi har lyckats med”, säger Amanda Axelsson. ”Det är många aktörer som är involverade i hållbarhetsarbetet av en byggnad och vi vet att man har mycket att vinna på att gruppen har en gemensam kunskapsgrund att stå på och en tydlig bild av vilket mål bolaget strävar mot.”

E-utbildningen ingår även i utbildningen för att bli certifierad samordnare i Miljöbyggnad iDrift. Läs mer och boka e-utbildningen här. Läs mer om certifieringssystemet Miljöbyggnad iDrift här.

Den här artikeln publicerades först av SGBC:s samarbetspartner Förvaltarforum.