Nylansering av SGBC:s certifieringsplattform BGO

Den 16 oktober nylanseras vår certifieringsplattform Building Green Online (BGO). Plattformen har uppdaterats i syfte att förbättra användarupplevelsen och kunna erbjuda större stöd i hållbarhetsarbetet.

SGBC:s certifieringssystem kommer att förflyttas till den uppdaterade plattformen etappvis. I den första etappen flyttas Miljöbyggnad iDrift och projekten inom systemet. När du ska arbeta i nya BGO loggar du in med samma användaruppgifter som tidigare via följande webbadress: https://bgonline.sgbc.se/ 

Miljöbyggnad, NollCO2, BREEAM och Citylab finns i nuläget kvar i den gamla plattformen. För att arbeta i projekt inom dessa system loggar du in som vanligt.

Vi ber dig vi som har ett projekt i BGO att se över behörigheterna i organisationen senast den 15 oktober. Kontrollera att alla användare har rätt behörighet till organisationens projekt. I nya BGO kommer vi att tydliggöra koncernstrukturen för att ge organisationsadministratörer bättre översikt över hela fastighetsbeståndet.

Instruktioner för att hantera användarrättigheter i BGO om du inte är fastighetsägare:

  1. Projekt och användare i nya BGO
    Som användare kommer du att tillhöra samma organisation som i den gamla BGO-plattformen. Projekten kommer att placeras under fastighetsägaren.
  1. Anpassa användarrättigheter för projekt
    Om du tillhör en organisation som inte är fastighetsägaren, behöver du säkerställa att alla användare, har både läs- och skrivrättigheter för projektet i nya BGO. Detta är nödvändigt för att de ska kunna få tillgång till projektet.
  2. Justera rättigheter i BGO
    Du kan justera användarrättigheterna i gamla BGO under åtgärder för respektive projekt.

Den 15 oktober höll SGBC ett webbinarium där den nya plattformen presenterades. Du som missade webbinariet kan se inspelningen här.

Vanliga frågor och svar om nya BGO hittar du här.

Om du behöver support den 16 oktober, vänligen mejla mbidrift@sgbc.se eller ring 08-599 294 30 och välj certifieringsavdelningen i tonvalet. Telefonväxeln är öppen 09:00–12:00 och 13:00–15:00.