WGBC lanserar faktablad för att stödja implementeringen av det uppdaterade EPBD-direktivet

SGBC:s moderorganisation World Green Building Council lanserade den 14 augusti två faktablad i syfte att stödja implementeringen av de två nyckelåtgärder som infördes i direktivet om energiprestanda för byggnader (EPBD) i maj i år: Minimum Energy Performance Standards (MEPS) och Life Cycle Global Warming Potential (GWP).

Faktabladen ger en översikt över de nya åtgärderna och beskriver hur dessa kan implementeras med konkreta åtgärdspunkter. De innehåller också en enkel checklista som visar vilka villkor som behöver uppfyllas på nationell nivå för att EPBD-kraven ska kunna införlivas, tillsammans med rekommendationer, information och incitament.

Om två år måste medlemsländerna införliva dessa nya åtgärder i sina egna nationella ramar. Vi uppmuntrar därför regeringar, EU:s beslutsfattare och bygg- och anläggningsindustrin att påskynda arbetet och använda rekommendationerna i dessa faktablad för att stödja en övergång till en välmående och rättvis framtid för Europa med hållbara byggnader i centrum.

“SGBC välkomnar det reviderade EPBD och ser det som ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid. SGBC hoppas att utformningen av MEPS kommer att höja ribban för energieffektivitet i svenska byggnader. Med rätt implementering av EPBD i Sverige kan vi bidra till att minska byggnaders koldioxidutsläpp och främja en grönare byggnadssektor”, säger Carolina Larsson, chef certifiering, SGBC.

Läs mer och hämta faktabladen här.